Planer

Mi-Jos Nyktra IGP2 planerar att paras med PH IGP3 Carro od Policie början av 2023.
Nyktra är mor till vår U-kull samt till vår Ä-kull.
Nyktra är en allsidig tik som oavsett uppgift alltid presterar på topp, hon har mycket fina spåregenskaper och ett stort föremålsintresse. I bitarbetet har hon alltid ett fullt och fast hårt bett. Nyktra kan vara en envis hund på gott och ont men anpassar sig alltid efter uppgift och har en mycket stor arbetskapacitet. Hennes tidigare avkommor har visat sig fungera både till sport och tjänst.

Carro od Policie är polishund i Prag i Tjeckien och enligt hans förare en hund långt över genomsnittet.
Carro är från sin natur en ganska brötig och mycket dominant hund, men med en väldigt fin balanserad mentalitet som fungerar fint tillsammans med familj och barn.
I tjänst har han vid många tillfällen bevisat sina kvalitéer vid insatser och vid flera tillfällen räddat sin förare.
Han har en utpräglad spår och sökfunktion och har där en mycket god förmåga att skilja emellan sök efter brottsling och exempelvis ett bortsprunget barn.
Carro är en oerhört miljöstark hane med stort mod, både hans far och farfar var polistjänstehundar. Hans linjer är en blandning av tyska och tjeckiska linjer, med tjänst och sport bakgrund.
Morfar är bror till WUSV vinnare Gero z Berounske basty´s mamma som var en mycket bra avelstik.
På sin fritid tävlar och tränar ekipaget IGP, för att som föraren Hana säger ha en ventil för henne och hunden från arbetet. Carro har även tävlat tjeckiska mästerskapen.
Jany Böhm som figgat för Carro sedan den var valp säger att ”..han har en naturlig aggression som han använder i alla delar, men riktar det aldrig mot föraren. Han är snabb, har fulla fasta bett, aldrig tugg”. En topphund i Jany´s ögon!
Avkommorna förväntas bli tempererade individer med bred arbetskapacitet.

Mi-Jos Nyktra
Mi-Jos Nyktra
Carro od Policie
Carro od Policie
Carro od Policie
Carro od Policie