Planer

 

Valpar planeras till v 32.

Ex van de Kromme Elleboog
IPO 3
HD: A ED: ua
Qbaz Exi
IPO 1
HD: A ED: ua

Exi (Segra) är en stark dominant tik med mycket naturlig skärpa och försvarslust. Hon har en fin och övertygande spårfunktion, lydnadsmässigt kan man kanske önska henne mer förig. Vi har valt att para henne med Ilkka Nurmelas (Kennel Aufgeweckt, Finland) avelshane Ex van de Kromme Elleboog (Eddy). Ex är en stark och robust hane med väldigt fina nerver, öppen och nyfiken och miljö säker. Båda hans två bröder arbetar som polishundar i USA. Ilkka har fött fram ett flertal hundar till finska polisen genom åren och hans hundar håller mkt hög arbetskvalitet.

Vi förväntar oss att avkommorna blir starka arbetsfunktionella hundar som lämpar sig för tjänst men även för sport hos förare med erfarenhet.


Valpar planeras till v 35

Irck de la Hutte du Berger
IPO 3
HD: Normal ED: ua
Mi-Jos Nyktra
Lägre Klass spår, Bsl 1
HD: A ED: ua

Irck de la Hutte du Berger IPO 3 Kkl1 Hd/Ed : Normal x Mi-Jos Nyktra BSL1 Lägre klass spår Hd: A Ed: Ua

Nyktra paras med den tidigare tyska mästaren (BSP 2017) Irck, en medelstor kompakt tempererad hane som är mycket atletisk med en otrolig energi. Han är dominant och självsäker men samtidigt en öppen och social hund som gör allt för sin förare. I arbete är han mycket driftbeständig i alla delar, i skyddet är hans bett alltid hårt och fast med bra energi i tillslaget.
Irck har visat sig nedärva friska och arbetsvilliga hundar med stor energi.

Nyktra kommer ur en kull på 10 individer där samtliga är fria på leder och har kraftfulla underkäkar och bra tänder.
Nyktra är en glad och mycket arbetspositiv hund som är snabb och intensiv, hon har ett mycket fint nosarbete och i skyddet har hon ett fantastiskt distinkt hårt och fast grepp. Hon lär sig snabbt och är mycket belastbar. Den flerfaldige världsmästaren Jozef Adamuscin gav efter ett seminarium utlåtandet om Nyktra ”..en optimal hund för IPO (IGP) sport!”. Han var mycket imponerad över hennes medfödda egenskaper.
Avkommorna ur denna kombination tror vi kommer att passa utmärkt till framförallt tävlingsbruk.

 

 

 

 


Valpar planeras till v 35

Jebas Corax
Polistjänstehund
HD: B ED: ua
Hela vom Heiligental
IPO 1, Polistjänstehund
HD: A ED: ua

En unik kombination där båda föräldradjuren är aktiva polistjänstehundar.
Vi har fått förmånen att använda Hela vom Heiligental åter i vår avel. Hon arbetar till vardags såsom specialsökhund i Stockholm. Hela är en aktiv och tempererad tik med stor kamplust och ett stort föremålsintresse.
Vi har valt att para henne med PH Jebas Corax som arbetar som patrullhund i norra Sverige. Corax är en nervstark rejäl hane med ett omfattande allvarspaket som innefattar en seriös försvarsdrift. Han är spårstark och har en fin sökfunktion, hans arbete präglas av saklighet och målmedvetenhet.
Båda hundarna besitter en stor uthållighet i sin arbetslust.
Vår förhoppning är att denna kombination ska ge starka arbetsfunktionella hundar som lämpar sig till tjänst eller sport för förare med erfarenhet.