Planer

Planerad parning

Qbaz Exi  IPO 1 (Hd A Ed 0)”Segra” konstaterat dräktig med den tyska hanen Hot del Camino Duro DGPO (Hd A Ed 0).

Vi har fått förmånen att återigen få använda Segra i vår avel. Hon är mor till vår T-kull och är en dominant stabil tik av ”alfa typ” med genuina genetiska moder egenskaper.

T-kullen är typfulla hundar (Tex Hd B Ed UA, Trex Hd A Ed UA, Trilska Hd Ed UA, Tiga Hd A Ed 0/1, Texi Hd A Ed UA, Tika ej röntgad ännu)

Trex är under utbildning hos Polisen i Stockholm, Tika utbildas till räddningshund i Norge och övriga tränas mot tävling.

Segra har en mycket fin spårkapacitet och utarbetar alltid spåret noggrant och mycket sytematisk.

Skyddsmässigt har har få tikar samma tyngd och dominans i bettet och mot figurant som Segra, försvarsdrift och skärpa ligger helt naturligt och detta sammantaget gör henne till en mycket övertygande skyddshund.

Hot del Camino Duro  (Hd A Ed 0 OC ua DGPO) har lämnat mkt fina friska och arbetsmässigt mkt bra avkommor där flera är hos polisen. Hot är en mycket miljöstark hane, öppen och tillgänglig och har ett tilltalande nervsystem. Han är orädd och framåt och besitter stor kamplust och byteslust. Hot är godkänd DGPO prov i Tyskland (prov för väktarhund). Hot Har genomfört Talentsichtung RSV med 975p av 1000 i mentaldel samt 960p i exteriördel.